Mijn trofeeën komen dan wel niet in de vorm van een gouden schoen, ze zijn minstens evenveel waard!

door | 17 jan 2020 | Algemeen | 0 Reacties

Kijken jullie in het begin van het nieuwe jaar ook terug op wat is geweest? 

Toen ik vroeger als Tax Shelter consultant werkte, was de periode voor en rond de feestdagen én de weken nadien een drukte van jewelste. Ik had toen amper de tijd om stil te staan bij mijn verwezenlijkingen want de objectieven voor het nieuwe jaar stonden alweer te wachten. 

Maar sinds ik als freelance fotograaf zaakvoerder ben van mijn eigen business, vind ik het wel heel belangrijk om het voorbije jaar te evalueren en er over te reflecteren. Want op die manier kan je zien wat er heeft gewerkt, maar ook wat je eventueel moet bijsturen.   

En nu ik er zo bij stilsta, besef ik vooral dat 2019 een jaar is geweest waarin ik enorm veel gegroeid ben door te investeren in mezelf.

Uiteraard heb ik geïnvesteerd in extra fotografiemateriaal en fotografieboeken en heb ik talloze artikels en websites verslonden om inspiratie op te doen voor mijn shoots.

Maar er zijn toch een aantal specifieke personen die mij een heel stuk verder hebben gebracht in mijn gezonde bewustzijn als creatieve ondernemer.  

And the awards for a big thank you go to…

I. De enige échte freedompreneur!

Op professioneel vlak ben ik er enorm op vooruitgegaan door het volgen van Travak, de online business school van Lien De Pau.

Want halverwege 2018 had ik wel de beslissing gemaakt om voluit als fotografe aan de slag te gaan, maar de opdrachten bleven wat uit en de onzekerheid sloeg toe.

Dankzij Travak heb ik onder andere geleerd dat ik voluit voor mijn eigen keuzes kan gaan. Maar ook om concrete doelen te zetten zodat ik op een gestructureerde manier te werk kan gaan in plaats van als een kieken zonder kop in het wilde weg maar wat te doen. 

Ook heb ik geleerd dat je een passief inkomen moet nastreven, zeker als je diensten verkoopt. Want als je nu eenmaal zo lomp bent als ikzelf en jaarlijks iets breekt, dan moet je daar op den duur rekening mee houden dat je op dat moment niet kunt fotograferen en je op die manier anders niets verdient… 😉

Ik weet dat er nog een schat aan informatie in de cursus zit die ik telkens verder kan toepassen wanneer ik nieuwe ideeën heb of mijn business verder wil automatiseren en optimaliseren. Merci Lien, dat ik bij jou steeds terecht kan voor mijn prangende businessvragen! 

II. Mijn Business Besties!

Als ik het even allemaal niet meer weet kan ik ook terugvallen op enkele mede-travaksters. 

Want naast de cursus krijg je er ook een netwerk bij van onderneemsters die in hetzelfde schuitje zitten en waar je je eigen businessmodel bij kan aftoetsen. Soms zit je nu eenmaal met je neus zo dicht op je eigen bedrijf dat een frisse blik van andere solo-ondernemers je doet helpen om opnieuw het bos door de bomen te zien. 

Enkelen daarvan zijn ondertussen echte ‘business besties’ én vriendinnen geworden. Niet alleen samen lunchen of co-worken is een feest, maar ook hebben we al supertoffe samenwerkingen afgesloten! 

Een grote shout-out dus voor Anke van Market-Over waarbij ik onder andere een social media bootcamp heb gevolgd en die mij de do’s en don’ts heeft geleerd over online zichtbaarheid. 

Ook big thumbs up for Maren, mijn favoriete make-up artist die samen met een vriendin Fermidabel heeft opgericht waar ze alleen Belgische en natuurlijke verzorgingsproducten gebruiken!

III. Mijn meedogenloze booty-builders!

Last but not least heb ik het voorbije jaar serieus in mijn eigen gezondheid geïnvesteerd.

De verschillende stressvolle jaren van druk-druk-druk en een snelle hap achter mijn computer of maaltijden overslaan door de talrijke meetings hadden mij met overtollig gewicht opgezadeld en compleet futloos gemaakt.

 

Na enkele eerste fotografieopdrachten en sleuren met kilo’s materiaal besefte ik al snel dat ik iets aan mijn conditie moest doen.

Het was dan ook met een bang hart dat ik mij inschreef bij Qore Gym voor hun Personal Training en bootcamp sessies.

Ondertussen laat ik mij twee keer per week samen met een klein groepje in het zweet werken waardoor je elkaar stimuleert om telkens grenzen te verleggen.

Anderhalf jaar later kan ik dankzij de geweldige motivatie van coaches Marius & Pieter moeiteloos squats doen met een gewicht van 70 kilo. En dankzij de professionele begeleiding van Barbara op voedingsvlak ben ik maar liefst 8 kilo kwijtgeraakt terwijl mijn spiermassa opmerkelijk is gestegen.

Ik ben nooit goed geweest in het omgaan met complimenten, maar ondertussen neem ik ze dankbaar in ontvangst en besef ik dat ik ze ook aan hen te danken heb!

Mijn conclusie vanuit 2019 is dan ook klaar en duidelijk: If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together! 🙂

Heel leuke blog Caroline! Wat een eer om hier vermeld te worden. Op naar nog veel succesvolle cowork-momenten en samenwerkingen!

Anke (van Market Over) (vrijdag, 17 januari 2020 18:08)

Heel knap en inspirerend, Caroline! Great job! X

Greet Verbruggen (vrijdag, 17 januari 2020 18:14)

Nooit gedacht dat ik nog eens een award zou winnen, merci Caroline � Maar eerlijk is eerlijk, de echte award behoort jou toe. Iemand met zoveel focus, enthousiasme en empowerment kom je niet elke dag tegen!

Maren Nivelle (vrijdag, 17 januari 2020 21:24)

You shine – great journey �

Veerle (woensdag, 22 januari 2020 09:20)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *